czwartek, 12 listopada 2020

Efekty programu operacyjnego Pomoc Żywnosciowa 2014-200 - Podprogram 2019

 

PODPROGRAM 2019 – efekty

1.    Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Ciechocinie  z terenu województwa kujawsko – pomorskiego  przy współpracy Bankiem Żywności w Toruniu realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinasowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących w okresie  grudzień 2019 – wrzesień 2020.

2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:

·         warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, sok jabłkowy, powidła śliwkowe);

    • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),

·         mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),

    • mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),

·         cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),

·         tłuszcze (olej rzepakowy),

·         dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 469 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu województwa kujawsko  - pomorskiego.

4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

28,23567 ton żywności;

3046  paczek żywnościowych;

0 posiłków;

5. W ramach Podprogramu 2019 dla 32  osób korzystających z pomocy żywnościowej przeprowadzono 2 warsztaty edukacyjne w ramach działań towarzyszących:

a.    edukacji finansowej – 0  spotkań dla  0 uczestników

b.    żywieniowo dietetycznych – 0 spotkań dla 0  uczestników

c.    Kulinarnych – 1  spotkanie dla 16  uczestników

d.    Niemarnowania żywności – 1  spotkanie dla 16  uczestników

e.   Innych działań aktywizujących - 0  spotkań dla 0  uczestników

 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.