PODPROGRAM 2018 – efekty
1.
W
ramach POPŻ Podprogram 2018, który był realizowany w okresie sierpień 2018 –
czerwiec 2019 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było
zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz
uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
2.
Osoby
potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
·
warzywne i
owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki
wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe (makaron jajeczny,
makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki
maślane),
·
mleczne
(mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
- mięsne (szynka
drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe,
filet z makreli w oleju),
·
cukier (cukier
biały, miód wielokwiatowy),
·
tłuszcze (olej
rzepakowy),
·
dania
gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Za
naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 505 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
24,98288
ton żywności;
4241
paczek żywnościowych;
0
posiłków;
5. W
ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące
skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań
przeprowadziliśmy łącznie 2 warsztaty
edukacyjne, w których udział wzięło 28 osób.
6.
Rodzaje warsztatów:
•
Kulinarne – 1 spotkanie dla 14 uczestników
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.