środa, 10 lipca 2019

POPŻ edycja 2018 podsumowanie



PODPROGRAM 2018 – efekty
1.    W ramach POPŻ Podprogram 2018, który był realizowany w okresie sierpień 2018 – czerwiec 2019 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
·         warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
·         mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
·         cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
·         tłuszcze (olej rzepakowy),
·         dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do  505 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
24,98288 ton żywności;
4241  paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2018 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 2  warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 28 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
• Kulinarne – 1  spotkanie dla 14  uczestników
• Niemarnowanie żywności – 1  spotkanie dla 14  uczestników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.