czwartek, 28 czerwca 2018

zakończenie Podprogramu 2017


PODPROGRAM 2017 – efekty
1.    W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
2.    Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
·        warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
  • skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
·        mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
  • mięsne (szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy wieprzowe, filet z makreli w oleju),
·        cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
·        tłuszcze (olej rzepakowy),
·        dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 546 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:
28,69586 ton żywności;
5067  paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu 2017 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy łącznie 2 warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 30 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
• Kulinarne - 1 spotkanie dla 15 uczestników
• Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 15 uczestników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.