PODPROGRAM 2017 – efekty
1. W ramach POPŻ Podprogram 2017, który był realizowany w okresie
sierpień 2017 – czerwiec 2018 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności w Toruniu. Celem
programu było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy
żywnościowej oraz uczestnictwa w działaniach w ramach środków towarzyszących.
2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
·
warzywne i owocowe (groszek z marchewką,
fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe);
- skrobiowe
(makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza
gryczana, herbatniki maślane),
·
mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy
dojrzewający),
- mięsne
(szynka drobiowa, szynka wieprzowa mielona, pasztet wieprzowy, kabanosy
wieprzowe, filet z makreli w oleju),
·
cukier (cukier biały, miód wielokwiatowy),
·
tłuszcze (olej rzepakowy),
·
dania gotowe (gulasz wieprzowy z warzywami).
3. Za naszym
pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 546 osób znajdujących się w trudnej
sytuacji życiowej.
4. Wydaliśmy osobom
potrzebującym:
28,69586 ton żywności;
5067 paczek żywnościowych;
0 posiłków;
5. W ramach Podprogramu
2017 realizowaliśmy również działania towarzyszące skierowane do osób
korzystających z pomocy żywnościowej. W ramach tych działań przeprowadziliśmy
łącznie 2 warsztaty edukacyjne, w których udział wzięło 30 osób.
6. Rodzaje warsztatów:
• Kulinarne - 1 spotkanie
dla 15 uczestników
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.