środa, 26 lipca 2017

Efekty PODPROGRAMU 2016

W ramach POPŻ Podprogram 2016, który był realizowany w okresie sierpień 2016 - czerwiec 2017 współpracowaliśmy z Bankiem Żywności z Torunia,

Program był skierowany do osób potrzebujących, o niskich dochodach do których trafiły takie produkty jak makaron jajeczny 5 kg,  ryż biały 5 kg, herbatniki 2 kg, mleko UHT 9 l, ser podpuszczkowy dojrzewający 2,4 kg, groszek z marchewką 3,20 kg, fasola biała 3,20 kg, koncentrat pomidorowy 1,28 kg, powidła śliwkowe 1,20 kg, gulasz wieprzowy z warzywami 4,25 kg, filet z makreli w oleju 1,36 kg, szynka drobiowa 2,70 kg, szynka wieprzowa 0,3 kg, pasztet wieprzowy 0,16 kg, cukier biały 4 kg, olej rzepakowy 4 l.

Za naszym pośrednictwem pomoc żywnościowa trafiła do 535 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej.
Wydaliśmy osobom potrzebującym:
o    27,72066  ton żywności;
o    4767  paczek żywnościowych;
o    0  posiłków;

W ramach Podprogramu 2016 nasi podopieczni korzystający z pomocy żywnościowej uczestniczyli w działaniach towarzyszących. W ramach tych działań uczestniczyliśmy  łącznie w 2 warsztatach edukacyjnych, w których wzięło udział 30 osób.
Rodzaje warsztatów:
·         Kulinarne - 1 spotkanie dla 15 uczestników

·         Niemarnowanie żywności - 1 spotkanie dla 15 uczestników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.